Šī gada 2. decembrī notiks Latvijas Produktivitātes padomes un Latvijas Universitātes (LU) Produktivitātes zinātniskā institūta “LU domnīca LV PEAK” organizētā konference “Produktivitātes dialogs - 2021”, kurā tiks prezentēts ikgadējā Produktivitātes ziņojuma projekts. Konferencē piedalīsies Latvijas vadošie pētnieki, politiķi, nevalstisko organizāciju pārstāvji un uzņēmēji. Tās tiešraide no plkst. 10.00 līdz 14.00 būs skatāma portālā TVNET un LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) Facebook lapā.

Konferenci atklās Latvijas Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Edmunds Valantis un Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens. Par Latvijas tautsaimniecības izaicinājumi pandēmijas laikā uzstāsies Latvijas Produktivitātes padomes priekšsēdētājs, LU BVEF dekāns prof. Gundars Bērziņš. Savukārt Eiropas Komisijas Ekonomikas un finanšu lietu ģenerāldirektorāta direktors Massimo Suardi runās par Atveseļošanās un noturības plāna ieguldījumu Latvijas produktivitātes problēmu risināšanā.

Konferenci moderēs un ar galveno prezentāciju “Produktivitātes ziņojums: 2020. gada pieredze un galvenie izaicinājumi 2021. gadā” uzstāsies LU Produktivitātes zinātniskā institūta “LU domnīca LV PEAK” direktore, prof. Inna Šteinbuka.

Konferencē tiks pārrunāti galvenie pēdējā laikā veiktie pētījumi produktivitātes jomā, kā arī notiks plaša diskusijas par to, kādas mācības produktivitātes noturēšanai gūtas pandēmijas laikā un kādos virzienos turpmāk strādāt, lai nodrošinātu produktivitātes kāpumu.

Latvijas Zinātņu akadēmijas Eiropas Politikas pētījumu institūta vadošais pētnieks, EM Analītikas dienesta vecākais analītiķis Dr. Oļegs Barānovs runās par attālinātā darba Covid-19 pandēmijā ietekmi uz produktivitāti. Savukārt “LU domnīca LV PEAK” direktora vietnieks un Latvijas Bankas Monetārās Politikas pārvaldes galvenais ekonomists Dr. Oļegs Krasnopjorovs skaidros darba tirgus izaicinājumus, bet “LU domnīca LV PEAK” zinātniskās padomes priekšsēdētājs un LU BVEF prof. Jānis Priede analīzēs Latvijas konkurētspēju.

LMT prezidents un Latvijas Produktivitātes padomes loceklis, prof. Juris Binde dalīsies liela uzņēmuma pieredzē par darbu ārpus biroja un, kā tas ietekmē digitalizāciju, produktivitāti un nodarbinātību. Savukārt nevalstisko sektoru konferencē pārstāvēs Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone,  kas runās par produktivitāti un eksportu.

Diskusijas gaitā tiks precizēti Produktivitātes ziņojuma galvenie vēstījumi un rekomendācijas politikas veidotājiem. Ziņojums tiks iesniegts valdībai nākamā gada sākumā.

Konferences “Produktivitātes dialogs - 2021” programma

Vairāk

Dalīties