2023. gada 27. martā Latvijas Universitātes (LU) Produktivitātes zinātniskais institūts “LU domnīca LV PEAK” (LV PEAK) LU 81. Starptautiskās zinātniskās konferences ietvaros rīko sekciju “VEIKSMĪGA ENERĢĒTIKAS TRANSFORMĀCIJA: PLAISA STARP AMBĪCIJĀM UN RĪCĪBU”, kur tiks prezentēta recenzēta monogrāfija “Towards Climate Neutrality: Economic Impacts, Opportunities and Risks”.

Monogrāfija tapusi zinātniskā projekta “Klimata mērķu ekonomiskās ietekmes modelēšana un analīze” ietvaros un balstās uz 2022. gada 18. martā LV PEAK rīkotās LU 80. zinātniskās konferences sekcijas “Virzība uz klimata neitralitāti: ietekmes, iespējas un riski” materiāliem.

Monogrāfija ietver visaptverošu enerģētikas ekspertu grupas no septiņām valstīm pētījumu par enerģētikas pārejas procesu uz klimata neitralitāti un tā izaicinājumiem, izvērtējot gan globālās tendences trīs enerģētikas trilemmas dimensijās – ilgtspēja, pieejamība un drošums, gan atspoguļojot dažādu valstu konkrētus piemērus enerģētikas pārejas instrumentu ieviešanā.

Konferences sekcijas programma

Dalīties