17. maijā LU Mazajā aulā notika konference “Latvijas-Azerbaidžānas stratēģiskā partnerība: no pagātnes tagadnē nākotnei”. To organizēja Azerbaidžānas vēstniecība sadarbībā ar Latvijas Universitātes domnīcu LV PEAK, ADA universitāti Azerbaidžānā.

Konferences mērķis bija apspriest abu valstu sadarbības dimensijas - sākot ar ekonomiskajiem sakariem līdz pat izglītības un kultūras sadarbības dažādiem formātiem. Konferencē piedalījās augsta līmeņa runātāji no Latvijas un Azerbaidžānas. To vidū Latvijas pusi pārstāvēja Satiksmes ministrijas Parlamentārais sekretārs Kaspars Gerhards, kādreizējais Valsts Prezidents Valdis Zatlers, LU rektors prof. Indriķis Muižnieks, prorektore prof. Ina Druviete, Latvijas Fiskālās disciplīnas padomes priekšsēdētāja un EK viceprezidenta Valda Dombrovska padomniece, LU domnīcas LV PEAK direktore prof. Inna Šteinbuka, Eiropas Komisijas Latvijā vadītājas vietnieks un Politikas nodaļas vadītājs Andris Kužnieks, Dr. Artis Pabriks un daudzi citi. Azerbaidžānas pārstāvju vidū bija ADA universitātes prorektori Dr. Fariz Ismailzade un Dr. Elkin Nurmammadov, kā arī Azerbaidžānas parlamenta un vadošās domnīcas “Air Center” pārstāvji.

Konferences uzskatāma par nozīmīgu soli Latvijas - Azerbaidžānas attiecību veicināšanā, tai skaitā, politiskajā, ekonomiskajā un izglītības un kultūras sadarbības dimensijās.  LU jau šobrīd aktīvi iesaistās izglītības apmaiņas programmās ar Azerbaidžānu, un paredzams, ka šīs sadarbības spektr tiks palielināts.

Dalīties