17. janvārī plkst. 12.00 Izglītības un zinātnes ministrijas informācijas centrā "Zinātava", Vaļņu ielā 2, Rīgā, norisināsies LV PEAK ceturtā “Ekonomikas barometra” un Jauniešu noskaņojuma aptaujas rezultātu prezentācija.

LV PEAK “Ekonomikas barometra” un Jauniešu noskaņojuma aptaujas rezultātu prezentācija zīmīgi notiks Izglītības un zinātnes ministrijā, kas ir atbildīgā ministrija par izglītības un jaunatnes politiku Latvijā. Jauniešu aptaujas dati parāda, kā jaunieši vērtē savu iegūto izglītību un prasmes, un, vai tās, viņuprāt, palīdzēs gūt panākumus darba tirgū.

Latvijas Universitātes (LU) Produktivitātes zinātniskais institūts “LU domnīca LV PEAK” ir sagatavojis jau ceturto “Ekonomikas barometru”, kas sevī ietver aktuālo Latvijas makroekonomikas datu analīzi un praktiskas rekomendācijas politikas veidotājiem. Ekonomikas pārskatā apkopotas Latvijas un starptautisko institūciju, kā arī makroekonomikas ekspertu konsensuss attīstības prognozes.

Pētījuma ietvaros sadarbībā ar Pētījumu centru SKDS īstenota Latvijā otrā Jauniešu noskaņojuma aptauja, kuras mērķis bija noskaidrot kopējo konfidences noskaņojumu jauniešiem par ekonomiskajiem procesiem valstī, kā arī faktorus un riskus, kas no jauniešu skatupunkta ietekmē Latvijas ekonomikas attīstību.

Pasākuma programma

12.00 - 12.30 Pasākuma viesu ierašanās / Kafijas pauze

12.30 - 12.40 Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas ievadvārdi

12.40 - 13.00 “Ekonomikas barometra” prezentācija / “LU domnīcas LV PEAK” direktore un LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes prof. Inna Šteinbuka

13.00 - 13.20 Jauniešu noskaņojuma aptaujas rezultātu prezentācija / Latvijas Produktivitātes padomes priekšsēdētājs un LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns prof. Gundars Bērziņš

13.20 -  14.00 Ekspertu diskusija 

Dalīties